Allmänna säkerhetsläget

UD avråder från resor till Etiopien till de områden som berör gränsområden till Somalia, Eritrea och Sydsudan. Vi vill bekräfta för er att ingen av våra resor kommer i närheten av dessa områden. Etiopien är till ytan 2,5 gånger större än Sverige med i stort sett cirkulär form. Vi vill bara lugna de som eventuellt blir rädda av UDs hemsida. Linnea har varit i kontakt med svenska ambassaden i Addis Abeba och de intygar att den rutt vi följer är säker. Etiopien har 100 000-tals turister varje år från hela världen. Läs mer på UDs hemsida och tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

 

Visum

Visum söks enklast direkt på Bole flygplats när du landar. Det kostar runt 100 US dollar, men de ändrar ofta priset, så för att vara säker besök Etiopiens ambassads hemsida i Stockholm innan du reser. Om man vill så kan man söka visum via etiopiska ambassaden i Stockholm innan avresa, men det tar tid och är inget vi rekommenderar.

 

Valuta

Den etiopiska valutan kallas birr och vi rekommenderar att du tar ut pengar med VISA eller Mastercard under din första dag i Addis Abeba. Vi kommer att hjälpa dig. Runt om i Etiopien finns det uttagsautomater och det är inga problem att få ut rätt valuta. Även alla bankkontor kan växla dollar eller euro till birr, vissa bankkontor kan även växla svenska kronor till birr.

 

Generell information om vandring

Vandringen sker på ca 3000 meters höjd och pågår i varierande miljö och oftast längs med platåer med vidunderlig utsikt över dalgångar. Vi vandrar genom odlingslandskap, förbi små skolor i bergen och ser hur de plöjer, skördar och harvar. Du kommer under dessa dagar uppleva hur bybornas vardag fungerar.

Varje vandringsgrupp bestämmer vilken tuffhetsgrad de vill ha på sin vandring. Vi kan vandra helt platt, men om så önskas kan vi välja stigar som går upp och ner. Åsnor bär din packning. Läs mer om vandringen i reseprogrammet som finns tillgänglig på länken vid varje resa.