Vi är ett litet reseföretag som vill låta dig som resenär ta del av det riktiga Etiopien. Vi kan hjälpa dig uppleva en unik resa. Vi har resor som innehåller mer av kulturskatterna och de som innehåller fler dagar av vandring på bergsplatåerna och med naturupplevelser. En annan går till de fågelrika sjöarna i södra Etiopien där vi även besöker olika stamfolk. I alla våra resor vill vi ge dig en så bred bakgrundsfakta om detta fantastiska land fullt av spännande historia som härstammar i en av världens äldsta kyrkor. Redan på 300 talet blev Etiopien kristet och har en egen ortodoxa kyrka med en nära relation till Jerusalem.


Besök gärna oss på Facebook, där du hittar bilder och uppdateringar från våra resor.

 


 

Roof of Africa är ett litet familjeföretag som Linnea och Baye driver tillsammans. Vi är gifta och har varit ett par sedan 2012. Baye är utbildad äventyrs- och bergsguide med lång erfarenhet av att organisera vandringsresor. Vi har byggt upp våra vandringar i Bayes barndoms berg och han kommer lära dig allt om naturen, medicinalväxter och hur man lever på landsbygden. Linnea är uppvuxen i Etiopien (hennes pappa arbetade för Sida) och följer med på resorna som en svensk guide. Hon är miljövetare och entreprenör inom stadsodling och hållbarhetsarbete i både Sverige och internationellt. Hon talar lite amarinja (det lokala språket) och är även utbildad yogainstruktör. Vissa resor kan innehålla yogapass för dem som vill.

Vi vill bygga upp resor som ger dig en stor förståelse och kunskap om landet samt fina naturupplevelser. Samtidigt som vi vill gynna lokalbefolkningen och utveckla en ekoturism och försöka finna hållbara metoder där både det lokala samhället och du blir nöjda.

Vi har satt ihop olika reseprogram för att kunna uppfylla olika önskemål. I alla våra resor vill vi ge dig en så bred bakgrundsfakta om detta fantastiska land, fullt av spännande historia som härstammar från en av världens äldsta kyrkor. Redan på 300-talet blev Etiopien kristet och har en egen ortodoxa kyrka med en nära relation till Jerusalem. Läs mer om de olika turerna under de olika flikarna.